No tuna pasta salade met kikkererwten en nori

Eigenlijk ben ik er niet zo’n fan van om vlees of vis vergelijkingen aan plantaardige producten of gerechten te hangen, maar soms dient het wat mij betreft best een goed doel. Zo bekt ‘no tuna pasta salade’ nét even lekkerder dan ‘pasta salade met geprakte kikkererwten met mayo en zeewier’. En tóch begrijpen we elkaar 😉

Ik zit nog volop in mooi weer modus en probeer zo veel mogelijk tijd buiten (de keuken) door te brengen. Als vanzelf navigeer ik daardoor wat meer naar snelle, simpele gerechten die bij voorkeur ook nog makkelijk te bewaren en/of mee te nemen zijn zodat ze lekker buiten opgegeten kunnen worden. Zo was ik erg dankbaar toen ik dit recept tegen kwam op het instagram account van @maxlamanna, want deze no tuna pasta salade voldoet aan zo ongeveer al die wensen.

Door het prutje van kikkererwten, nori, limoen en plantaardige mayo voeg je écht de smaak van de zee toe aan je salade zonder dat er een vis aan te pas is gekomen. Snijd er je favoriete zomergroenten doorheen en je hebt in no time een eiwitrijk vitaminebommetje te pakken!

Meer fijn vakantievoer? Ik vind deze Aardappelsalade met sugar snaps en venkel en Orzo salade met gegrilde groenten echt grote winnaars in de categorie makkelijk & perfect om mee te nemen.

No tuna pasta salade

Ingrediënten

  • 150 gr penne pasta
  • 200 gr gekookte kikkererwten
  • 3 el plantaardige mayonaise (of naar smaak)
  • 2 of 3 el nori (ik deed fancy en gebruikte kant en klare poké sprinkle van de appie)
  • ½ limoen
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke hand kalamata olijven
  • 150 gr cherry tomaatjes
  • 1 courgette (of ½ komkommer als rauwe courgette niet je ding is)
  • 2 el fijngesneden verse basilicum
  • 1 el fijngesneden verse bieslook (optioneel)
voor de dressing
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • ½ limoen

Bereiding

  1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken en zet tot gebruik opzij.
  2. Spoel de gekookte kikkererwten af onder de kraan en laat goed uitlekken. Prak de kikkererwten met een vork totdat de textuur van het geheel een beetje op die van tonijn lijkt. Voeg de plantaardige mayonaise, nori en het sap van een halve limoen toe. Roer goed om en zet opzij.
  3. Snijd de rode ui in dunne halve ringen, hak de knoflook fijn, halveer de tomaatjes en snijd de courgette in dunne blokjes. Hak de verse kruiden fijn en meng alle groenten en kruiden met de pasta en het no tuna kikkererwten prutje. Schep goed om en zet nog even opzij.
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en proef. Breng eventueel verder op smaak met wat zout, versgemalen zwarte peper of een beetje (agave)siroop.
  5. Schep de dressing door je no tuna pasta salade en koel het geheel eventueel nog even terug, zodat je de salade koud kunt serveren. Kan uitstekend een dag van tevoren gemaakt worden en in de koelkast worden bewaard. Doet het de volgende dag ook nog erg goed als kliekje 🙂 Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.