O

Orzo salade met gegrilde groenten

Overheerlijke en super simpele orzo salade met gegrilde groenten en hummus.

Het is wat pijnlijk om toe te moeten geven, maar ik moet bekennen dat mijn repertoire van pasta salades nog wel wat te wensen over laat. Heel veel verder dan een simpele (maar ó zo lekkere) salade met penne pasta en zelfgemaakte vegan pesto ben ik eigenlijk nooit gekomen. Geeft op zich niet natuurlijk, maar met de zomer in aantocht vind ik het toch leuk om mijn horizon wat te verbreden. Zo stuitte ik via het instagram account van @lennaomrani op dit recept voor een fijne orzo salade met gegrilde groenten. Easy peasy en super lekker!

Orzo salade met gegrilde groenten

Ingrediënten

  • 150 gr orzo
  • ½ bloemkool
  • 1 grote wortel (of een paar kleintjes)
  • ½ courgette
  • 1 rode ui
  • 400 gr gekookte linzen
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 1 gele paprika
  • snuf zeezout en zwarte peper
  • 1 tl gedroogde oregano
voor de dressing
  • 3 el hummus naar keuze
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ limoen
  • 2 el fijngehakte verse dille
  • snuf zeezout en zwarte peper
om te garneren
  • handje fijngehakte verse dille
  • 2 el grof gehakte noten (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor naar 180 graden.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maak blokjes van de wortel, courgette, paprika en rode ui. Verspreid de gesneden groenten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie, peper, zout en oregano. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groenten ongeveer 30 minuten.
  3. Kook de orzo ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en zet tot gebruik opzij.
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te mengen in een kommetje.
  5. Haal de groenten uit de oven en meng samen met de orzo, linzen en dressing in een grote kom tot jouw overheerlijke orzo salade met gegrilde groenten. Garneer met een beetje dille en eventueel nog wat grof gehakte noten naar keuze. Deze salade is super lekker om direct op te eten, maar blijft in de koelkast ook zeker nog wel een paar dagen lekker. Handig dus, voor de foodpreppers onder ons. Hoe dan ook, eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *