Zoals je inmiddels misschien in de gaten hebt, groeit mijn honger naar salades naarmate de temperaturen stijgen. En laten we eerlijk zijn; mijn motivatie om lang in de keuken te staan blijft dan soms een beetje achter. Herkenbaar? Dan zul je ongetwijfeld blij worden van dit super simpele receptje voor een fijne zomerse regenboog salade met gember-limoen-tahin dressing.
Ik deel hieronder wat er allemaal in mijn salade ging, maar als je dit recept gaat uitproberen dan hoop ik dat je niet al te strak vasthoudt aan de lijst met ingrediënten. Zie het als een richtlijn en wees vooral niet bang om meer kleur toe te voegen!
Meer lekkere salades voor deze tropische temperaturen? Kijk zeker ook eens naar deze recepten voor Salade van geraspte rauwe bloemkool met geroosterde groenten en verse groene kruiden (met aubergine i.p.v. pompoen) en Zomerse salade met mango en nori.
Zomerse regenboog salade met gember-limoen-tahin dressing
Ingrediënten
voor de zomerse regenboog salade
- 2 nectarines
- 1 avocado
- handje Nieuw-Zeelandse spinazie (optioneel)
- ¼ rode kool
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 2 el pompoenpitten
- 3 kleine wortels
- 1 oranje zoete punt paprika
- ½ komkommer
- handje kleine tomaatjes
- 1 stronk witlofÂ
- 400 gram gekookte kikkererwten
- 4 takjes verse munt
voor de gember-limoen-tahin dressing
- 1 teentje knoflook
- 2 el limoensap
- 3 el tahin
- 60 ml water
- 5 cm geraspte gemberwortel
- 1 el soyasaus
- 1 tl siroop (ik gebruikte agave)
- snuf zeezout
- 1 tl geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
- Knijp de knoflook uit en verzamel samen met de rest van de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Vermeng goed en zet tot gebruik opzij.
- Snijd alle ingrediënten voor de salade in reepjes of blokjes, hak de verse munt fijn en verzamel alles in een grote mengkom. Hussel goed door elkaar en besprenkel met de dressing. Garneer je zomerse regenboog salade met een handje pompoenpitten en sesamzaadjes. Eet smakelijk!