G

Gnocchi met seitan en pesto van geroosterde paprika

Gnocchi met seitan en pesto van gegrilde paprika met daarop gegrilde zomergroenten

Voor wie denkt dat een plantaardig gerecht niet machtig kan zijn; think again! Deze gnocchi met seitan en pesto van geroosterde paprika is perfect voor mensen met een grote eetlust (zoals ik) en voor dagen waar gewoon nét een beetje extra nodig is.

Door naast de gnocchi ook seitan aan dit gerecht toe te voegen, maak je een heerlijk vullend bordje lekkers. En nog makkelijk ook! In het recept van @healthyhabitsnl waarop ik me baseerde wordt gebruik gemaakt van verse zoete puntpaprika’s die je zelf in de oven roostert. Ik denk dat dit nóg lekkerder is dan de kant-en-klare geroosterde paprika’s (uit een pot) die ik gebruikte, maar ik was lui en had geen tijd (gemaakt) om dat te doen maar ik kan je nu wél vertellen dat mijn versie ook echt mega lekker was!

Ineens helemaal weg van gnocchi? Snap ik. Probeer dan echt zeker weten ook eens deze knapperige (!!) Gnocchi uit de oven met pompoen en paddenstoelen. Pompoenen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar met dit basisrecept maak je ook met zomergroenten (paprika & courgette bijvoorbeeld) een mega simpel ovengerecht om je vingers bij af te likken. Beloofd!

Gnocchi met seitan en pesto van geroosterde paprika

Ingrediënten

voor de gnocchi
  • 500 gram gnocchi
  • 1 pot (200 gr) gekruide seitan
  • 1 zakje sugar snaps (of vers uit de tuin!)
  • 350 gram groene asperges
  • 1 courgette
  • handje (Nieuw-Zeelandse) spinazie
  • paar kleine tomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • snuf zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 el neutrale olie om in te bakken
voor de PESTO VAN geroosterde PAPRIKA
  • 350 gram geroosterde rode paprika
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el limoensap 
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el edelgist vlokken
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor naar 180 graden.
  2. Hak ongeveer 1,5 centimeter van de uiteindes van de asperges en snijd de rest van de stengels in drieën. Snijd de courgette in de lengterichting in kwarten en maak daarna grove stukken van ongeveer 1 centimeter. Verzamel de gesneden asperge en courgette in een ruime ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  3. Schuif de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  4. Maak ondertussen de sugar snaps (of peultjes) schoon. Voeg deze na 15 minuten toe aan de ovenschaal en stop het geheel daarna nog eens 10 minuten in de oven.
  5. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet tot gebruik opzij.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in een paar minuutjes mooi bruin.
  7. Verzamel alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix totdat er een glad geheel ontstaat. Houd een klein handje pijnboompitten apart om later mee te garneren. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  8. Giet de seitan af en snijd in stukjes. Verhit een beetje neutrale olie in een wok of hapjespan en bak de seitan hierin in ongeveer 8 minuten rondom bruin.
  9. Voeg de gnocchi toe aan de pan en bak even mee.
  10. Giet ook de paprika pesto bij het seitan-gnocchi mengsel in de pan en verwarm het geheel nog een paar minuutjes op laag vuur.
  11. Was de spinazie en snijd de tomaatjes doormidden.
  12. Verdeel de gnocchi met seitan en pesto van geroosterde paprika over de borden en schep er een flinke portie geroosterde groenten bovenop. Garneer met tomaat, spinazie en pijnboompitten. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *