S

Salade van meiraap en appel

Super snelle salade van meiraap en appel

Toen ik aan het begin van de lente zat te verzinnen welke gewassen er dit jaar in mijn kleine moestuintje zouden komen, koos ik onder anderen voor meiraapjes. Ik had nog nooit meiraapjes gegeten -laat staan ermee gekookt- maar ik was erg nieuwsgierig, want ik had gelezen dat de smaak rauw te vergelijken was met een soort milde radijzen. Deze week was het eindelijk zo ver en kon ik na weken van plantjes pamperen en bladeren (raapsteeltjes) oogsten eindelijk een paar knolletjes uit de grond trekken! Ik wilde de meiraapjes even goed in al hun glorie en zonder al te veel poespas kunnen proeven, dus maakte een simpele salade van meiraap en appel volgens dit recept.

Dit recept slaat eigenlijk nergens op, zo simpel is het. Maar mijn missie is echt geslaagd, want door de eenvoud van dit gerechtje kwamen alle afzonderlijke smaken in de salade heel goed tot hun recht. Het licht pittige van de meiraapjes combineert geweldig met het friszoete van de appel en de bieslook. Echt een aanrader om ook eens te maken, wanneer het je leuk lijkt om eens met meiraap te werken!

Benieuwd wat ik zoal met de groene bladeren (raapstelen) van de meiraap gemaakt heb? Kijk dan zeker ook eens naar deze recepten voor Salade met couscous en raapstelen en Aardappelsalade met sugar snaps en venkel!

Salade van meiraap en appel

Ingrediënten

 • 3 grote meiraapjes
 • 1 grote appel
 • 30 gr noten (kies je favoriet!)
 • 1 bosui
voor de dressing
 • 2 el plantaardige yoghurt
 • 1 el plantaardige mayonaise
 • snuf versgemalen zwarte peper
 • 1 flinke hand fijngehakte bieslook

Bereiding

 1. Was de meiraapjes en maak de boven- en onderkant schoon door er een klein plakje vanaf te snijden. Halveer en snijd vervolgens (met een mandoline) in dunne plakjes.
 2. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd (met een mandoline) in dunne plakjes.
 3. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en vermeng met de plakjes appel en meiraap.
 4. Verdeel de salade van meiraap en appel over de borden.
 5. Snijd de bosui in dunne ringetjes en hak de noten grof.
 6. Garneer de salade van meiraap en appel met bosui en nootjes. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *