V

Vegan bahn mi met sticky tempeh

Vegan bahn mi met sticky tempeh en zuurkool

Ik krijg regelmatig vragen van mensen over de bereiding van tempeh. Of nouja, eigenlijk is het meer een opmerking die steeds terug komt. Iets in de trant van ik wil het best eten maar het is niet te nassen. Te wrang van smaak, te yuck qua textuur; noem maar op. Herkenbaar? Dan is deze vegan bahn mi met sticky tempeh voor jou! In dit recept laat ik je zien hoe je tempeh op een super simpele manier smakelijk, knapperig én sticky maakt!

Credits voor deze hemelse tempeh gaan naar @veggilaine, van wie ik dit recept heb gebruikt als inspiratie. Wie mij al langer volgt heeft haar naam al vaker voorbij zien komen, en terecht want haar account is fijn om te volgen en haar recepten YUM.

Voor dit broodje kies ik ervoor om de tempeh te combineren met zuurkool, waardoor deze bahn mi een soort bommetje van gefermenteerde goodies wordt. En dat is dan weer een super gezond kadootje voor je darmen 🙂

Meer lunch inspiratie? Kijk dan zeker ook even naar deze recepten voor Vegan zalm sandwich met kruidenspread (dit is echt….omg) en dit Broodje seitan shoarma met koolsalade die ik 100 jaar geleden maakte maar waar ik nu ineens weer erg veel zin in heb nu ik dit opschrijf.

Vegan bahn mi met sticky tempeh

  • Aantal personen: 4 broodjes
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 volkoren stokbrood
  • 75 gr zuurkool
  • ¼ komkommer
  • 1 middelgrote wortel
  • 2 el hummus
  • 1 flinke hand verse koriander
voor de sticky tempeh
  • 1 blok tempeh
  • 3-4 el neutrale olie
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el siroop (ik gebruikte agave)
  • 2 tl sriracha
  • 1 teentje knoflook
  • 1½ el pindakaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor naar 180 graden.
  2. Snijd de tempeh in stukjes en vermeng met de neutrale olie. Verspreid over een braadslede of met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 15-20 minuten in de oven, totdat de tempeh goudbruin en een licht knapperig is.
  3. Bereid ondertussen de saus voor de tempeh door alle overgebleven ingrediënten in een kommetje te mengen.
  4. Knijp het vocht uit de zuurkool, rasp de wortel en hak de verse koriander grof.
  5. Haal de tempeh uit de oven en verhit een droge wok of hapjespan op hoog vuur. Doe de tempeh in de pan, schep een paar keer om en voeg dan de saus toe. Blijf continu roeren, totdat de saus helemaal ingekookt is en de tempeh lekker sticky. Zet dan het vuur uit en begin met het beleggen van je broodjes.
  6. Verdeel het stokbrood in vier gelijke delen en snijd open. Beleg beide kanten met hummus en verdeel dan wat zuurkool, wortel en komkommer over de onderkanten. Schep er een flinke portie tempeh overheen en garneer met wat verse koriander. Dat is ‘m! Je vegan bahn mi met sticky tempeh is klaar om verorberd te worden 🙂 Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.