V

Vegan snickers chocolade snack

Vegan snickers chocolade snack met rijstwafels en pinda

Wie deze website al een tijdje volgt, weet dat ik geen enorme zoetekauw ben. Maar zoals altijd zijn het de uitzondering die de regel bevestigen! Want toen ik het recept voor deze vegan snickers bij @lennaomrani op insta voorbij zag komen, liep het water me direct in de mond. En nadat ik geproefd had werd dat alleen nog maar erger 😉.

Ik raad je aan om dit recept te proberen op een dag dat je het resultaat met anderen kunt delen. Anders is zo’n grote bak namelijk op voordat je het in de gaten hebt, als je een beetje op mij lijkt tenminste.

Meer zoetigheid? Nou vooruit. Mijn repertoire is niet reuze, maar eerder maakte ik al met enig succes deze Vegan worteltaart (carrot cake), dit Vegan bananenbrood en deze Vegan limoen cake.

Vegan snickers snack

 • Aantal personen: 4-6
 • Afdrukken

Ingrediënten

 • 200 gr pure chocolade
 • 1 tl kokosolie
 • 4 rijstwafels
 • 30 gr pinda’s
 • 1 el 100% pindakaas
optioneel
 • 1 el vegan chocopasta
 • handje gedroogd fruit (in stukjes gesneden)

Bereiding

 1. Breek de chocolade in stukjes en smelt samen met de kokosolie ‘au bain marie’.
 2. Voeg wanneer de chocolade gesmolten is, de pinda’s en pindakaas toe (en eventueel nog een schep chocopasta). Roer goed om, zodat alles goed mengt.
 3. Verkruimel de rijstwafels boven de kom en roer het geheel weer goed om.
 4. Verdeel je mengsel over een met bakpapier beklede bakvorm, waarin je met de hoeveelheid chocolademengsel die je hebt gemaakt een laagje van ongeveer 2 centimeter kunt maken.
 5. Laat het geheel ongeveer een uurtje opstijven in de vriezer. Ik vond het zelf het lekkerst om mijn vegan snickers daarna nog even te laten ontdooien, maar als je van snickers ijs houdt dan wil je ‘m misschien juist wel gelijk opeten. You do you!
 6. Snijd de vegan snickers in stukken en eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *