Tomaat-pinda curry met wortel, paprika en kikkererwten

Ik had het gisteren voor het eerst in tijden weer eens koud! Gelijk zin in stoofpotten en glühwein natuurlijk, maar dat werd me toch nog wat te gortig. Gelukkig ben ik ook erg dol op curries, en die kunnen altijd. Vind ik 😉 Dus maakte ik een grote pan heerlijk troostrijke tomaat-pinda curry waar we twee dagen van hebben kunnen eten. YUM!

Eigenlijk is het gek dat ik nog niet eerder een curry recept heb gedeeld, want het is echt een van m’n favoriete gerechten om op terug te vallen. Ik denk dat ik altijd een beetje huiverig ben geweest om mijn curry recept te delen, uit angst dat de online curry maffia me komt bashen omdat mijn manier de traditionele bereidingswijze geen eer aan doet. Maar nu dus toch het recept voor mijn favoriete tomaat-pinda curry, omdat ‘ie te simpel en te lekker is om niet te delen! En heb je tips om dit pareltje nóg lekkerder te maken? Kom maar door, ik hoor ze graag en beloof dat ik je niet zal uitmaken voor curry mafioso ❤️

Stiekem toch ook al wel zin in herfstig eten? Ik kan persoonlijk niet wachten om deze Gnocchi uit de oven met pompoen en paddenstoelen en deze Pittige kokosnoedels met geroosterde spruitjes en paprika weer te eten. Oh en dan nog één gratis tip voor nog véél meer vegan comfort food; het instagram account van @plantbasedly!

Tomaat-pinda curry

Ingrediënten

  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 1 el neutrale olie om in te bakken
  • 3 grote wortels
  • 1 courgette
  • 2 zoete puntpaprika’s 
  • 500 gr gekookte kikkererwten (uitgelekt)
  • 5 tot 8 cm gember
  • 1½ rode chilipeper
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 grote el pindakaas
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl kurkuma 
  • 1 tl koriander
  • 1 el sojasaus
ook lekker met
  • zoete aardappel (evt. i.p.v. wortel)
  • ananas
  • spinazie
  • doperwten
om te garneren (optioneel)
  • koriander
  • ingelegde rode ui
  • pinda’s
  • limoen

Bereiding

  1. Hak de knoflook, gember en rode pepers fijn. Snipper de ui. Maak de wortels schoon en snijd in blokjes van maximaal een halve centimeter. Doe hetzelfde met de courgette en snijd ook de paprika in blokjes. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit hierin op laag vuur de ui, knoflook, rode peper en gember zacht. Voeg daarna de tomatenpuree en de specerijen toe en bak twee minuutjes mee. Roer dan ook de sojasaus erdoor en voeg de gesneden groenten toe. Roer goed om en bak de groenten een paar minuutjes mee.
  3. Voeg de ingeblikte tomaten, kokosmelk, kikkererwten en de pindakaas toe en roer het geheel goed om. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat minstens een kwartier pruttelen.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Wanneer alle groenten zacht zijn is je tomaat-pinda curry in principe klaar om op te eten, maar als je de tijd hebt dan kan het geen kwaad om het zaakje nog even zachtjes te laten pruttelen. Óf maak net als ik een grote pan, zodat je twee dagen van deze fijne curry kunt eten. Op dag 2 smaakt ‘ie namelijk nog veel lekkerder 🙂
  6. Dien op met wat verse koriander, een handje pinda’s, wat schijfjes limoen en/of wat ingelegde rode ui. Doe je ding! Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.