G

Gnocchi uit de oven met pompoen en paddenstoelen

Bovenaanzicht van gnocchi uit de oven met pompoen en paddenstoelen

Ik hoor je denken; alweer pompoen?! Deze week maakte ik ook al een flinke pan pompoensoep én pompoenrisotto, maar tussendoor was er ook nog genoeg pompoen voor dit fantastische feestmaal. Ik denk dat ik deze knapperige gnocchi uit de oven al minstens 5 keer gemaakt heb sinds het begin van het pompoen seizoen, misschien zelfs al wel vaker. Dit is er echt eentje uit de categorie ‘smaakt beter dan het eruit ziet’. Een absolute favoriet bij ons dus. Comfortfood van de bovenste plank! 

Dit recept voor knapperige gnocchi uit de oven komt uit het boek De groene bakplaat, dat ik je van harte aanbeveel. Het boek bestaat voor de helft uit vegan recepten en voor de andere helft uit vegetarische recepten. Ik heb bijna alle vegan recepten inmiddels wel een keertje versleten en er is er nog niet eentje geweest waar we niet enthousiast over waren. Alle gerechten worden bereid in 1 braadslede en variëren in bereidingstijd van minder dan 30 minuten tot “op ’t gemakje”. 

Gnocchi uit de oven met pompoen en paddenstoelen

Ingrediënten

    Voor de gnocchi
  • 500 gr gnocchi
  • 500 gr flespompoen
  • 300 gr kastanje champignons
  • 3 el olijfolie
  • 20 gr verse salieblaadjes
  • flinke snuf zeezout
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • voor de dressing
  • 30 gr verse basilicum
  • 30 gr pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook
  • snuf zeezout
  • ½ el limoensap (of citroensap)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de gnocchi in een grote schaal en schenk er een ketel heet water over. Laat 2 minuten staan en giet af.
  3. Schil de pompoen en snijd in stukjes van ±1 cm.
  4. Verdeel de pompoen, champignons en gnocchi over een grote braadslede waar alles in een enkele laag op past. Voeg de olie en salieblaadjes toe en roer goed door. Strooi er een flinke snuf zout en peper over en schuif voor 35 minuten in de oven.
  5. Snijd de basilicum heel fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en hak deze daarna ook heel fijn. Rasp of pers de knoflook fijn. Roer de basilicum, pijnboompitten, knoflook, het zeezout en limoensap door elkaar. Proef en voeg eventueel wat extra zout en/of olie toe.
  6. Verdeel de dressing over de gnocchi en dien direct op. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

  1. Pingback:Krokante zwarte bonen met pompoen en mais - De kleine groene keuken

  2. Pingback:Polenta uit de oven met zoete aardappel - De kleine groene keuken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *