P

Pittige kokosnoedels met geroosterde spruitjes en paprika

Bovenaanzicht van bord met pittige kokosnoedels en geroosterde spruitjes en paprika

Vandaag opnieuw een gerechtje dat ik baseerde op een recept uit Asian Green. Eerder maakte ik uit dit boekje al een currynoedelsoep, japanse handrolletjes en seitan saté. Vandaag dus deze pittige kokosnoedels met geroosterde spruitjes en paprika. Het oorspronkelijke recept is een flink stuk milder dan mijn versie. Houd je niet zo van pittig? Laat dan de chilipeper weg uit de noedelpasta.  

Eet de regenboog aan groenten; een veelgehoord advies. Dat zit met dit gerecht wel goed! Ik voegde rode en gele paprika toe aan het recept, omdat ik ze toevallig nog in de koelkast had liggen. Dat pakte echt geweldig uit qua smaak (heerlijk zoet in combinatie met het lichte bittertje van de spruitjes) én het werd een explosie van kleur op het bord. Wat wil een mens nog meer 🙂 

Pittige kokosnoedels met geroosterde spruitjes en paprika

Ingrediënten

  • 200 gr gedroogde tarwenoedels
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1 el koolzaadolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 2 stengels citroengras
  • 1 (kleine) rode chilipeper
  • 1 el zoutarme lichte sojasaus (of tamari)
  • 400 ml kokosmelk
  • verse koriander naar smaak
  • voor de geroosterde groenten
  • 200 gr spruitjes
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 el koolzaadolie
  • 2 tl Thaise rode currypasta
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 el siroop (ik gebruikte agavesiroop)
  • 50 gr rauwe ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  2. Maak de spruitjes schoon. Breng een pan water aan de kook en voeg de spruitjes toe. Kook ze 3 minuten, totdat ze een beetje zacht geworden zijn (maar niet té). Giet de spruitjes af, spoel even af onder koud water en verdeel over een braadslede.
  3. Snijd de paprika’s in grove stukken en voeg toe aan de braadslede.
  4. Voeg ook de koolzaadolie, currypasta, chilisaus en siroop toe. Schep goed om en schuif voor 15 minuten in de oven. Voeg dan de cashewnoten toe en rooster nog eens 5 minuten. Bij mijn oven werkt het goed om de oven gedurende die laatste 5 minuten op de grill-stand te zetten.
  5. Kook terwijl de groenten in de oven zitten de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze daarna af en spoel af onder koud water. Roer de geroosterde sesamolie erdoor om te voorkomen dat alles aan elkaar gaat plakken en zet even opzij.
  6. Pureer de knoflook, sjalotjes, citroengras en chilipeper met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde pasta.
  7. Verhit een wok op middelhoog vuur totdat deze begint te roken en voeg de koolzaadolie toe. Zodra de olie heet is, mag de pasta erbij. Roerbak minder dan een minuut en voeg dan direct de sojasaus en kokosmelk toe.
  8. Laat 12 minuten pruttelen, voeg dan de uitgelekte noedels toe en schep goed om.
  9. Verdeel de pittige kokosnoedels over de borden en schep de geroosterde groenten erover. Breng zo nodig nog op smaak met wat zout en garneer met wat verse koriander. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

  1. Pingback:Herfstsalade met rauwe spruitjes - De kleine groene keuken

  2. Pingback:Broodje seitan shoarma - De kleine groene keuken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *