Over de kleine groene keuken

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen. Ik kook uitsluitend plantaardig, omdat ik ervan overtuigd ben dat vegan eten een goed idee is voor mens, dier en milieu. Maar zeker ook omdat ik ontzettend blij word van de oneindige creatieve mogelijkheden die de plantaardige keuken biedt op het gebied van smaak, variatie en kleur.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om de routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

De plantaardige keuken is voor mij een oneindige bron van creatieve mogelijkheden op het gebied van smaak, variatie en kleur.

Granaatappel met zout

Over Laura-anne

Hi! Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (vandaar dus de kleine groene keuken) vlak achter de duinen in Den Haag, vanwaar we zo vaak mogelijk het water op gaan om te surfen en kiteboarden.

Na 15 jaar als vegetariër door het leven te zijn gegaan, ben ik me ongeveer een jaar geleden gaan verdiepen in het veganisme. Ik deed een maandje mee met een vegan challenge, waarna ik niet meer anders wilde.

Mijn eerdere bezwaren (ja maar.. kaas!!) bleken ineens toch heel prima ondergeschikt te maken aan mijn principes. En wat bleek: er is een leven na de kaas.

Ons vegan avontuur begon met een abonnement op een veganistische maaltijdbox, want de overgang naar een volledig plantaardig dieet vroeg om een aanpassing in ons bestaande kunst en vliegwerk in de keuken. Het gaf ons de inspiratie en het vertrouwen dat we nodig hadden om uiteindelijk zélf aan de gang te gaan.

Uiteindelijk wende ik mezelf aan om per week recepten op te zoeken, gericht boodschappen te doen of uit de tuin te oogsten én steeds weer nieuwe dingen te proberen.

Koken was nog nooit zo leuk, eten nog nooit zo lekker. Hopelijk kan ik jou ook inspireren om met deze recepten aan de slag te gaan. Eet smakelijk!