Ik heb het al eerder getipt maar ik doe het gewoon nog een keer: ga vooral De Vegarevolutie eens lezen! Dit boekje is echt een aanrader voor wie graag meer wil leren over veganisme en de voordelen die deze leefstijl kan bieden op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en dierenwelzijn. Daarnaast staat het boek vol met fijne plantaardige recepten, waaronder ook het recept voor deze spread van cashew en linzen.
Het valt niet altijd mee om lekker, gezond en betaalbaar vegan broodbeleg te vinden. Daarom maak ik onze smeersels voor op brood tegenwoordig zelf. Ik moet je wel waarschuwen voordat je dit gaat proberen; waarschijnlijk ben je na het proberen van je zelfgemaakte smeersels ontzettend verwend en wil je nooit meer smeersels uit de supermarkt op je brood 😉
Meer recepten voor vegan spreads, dips, smeersels en lekkers voor op brood? Kijk dan ook vooral eens naar deze recepten voor Vegan pesto met boerenkool en Notenspread . Liever een overzichtje van alle smeersels die ik dit jaar maakte? Kijk dan hier!
Spread van cashew en linzen
Ingrediënten
- 100 gr gedroogde rode splitlinzen
- 1 teentje knoflook
- 6 (semi) zongedroogde tomaten in olie
- 3 geroosterde paprika’s uit een pot
- 100 gr geroosterde cashewnoten
- ½ rode chilipeper
- snuf zeezout en versgemalen zwarte peper
om te garneren
- handje granaatappelpitjes
Bereiding
- Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik kook mijn rode splitlinzen altijd ongeveer in 12 minuten gaar. Giet de linzen af in een fijnmazige zeef en duw met een lepel het overtollige water eruit.
- Verzamel de linzen samen met de overige ingrediënten (behalve de granaatappelpitjes) in een keukenmachine en meng tot een smeersel.
- Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Garneer je cashew-linzenspread met een handje granaatappelpitjes en eventueel wat verse munt.
- Dat was ‘m al! Je spread van cashew en linzen is klaar, eet smakelijk!