Ik had ook Soep voor luie koks kunnen kiezen als titel, want dit recept voelt voor mij een beetje als een life hack. Begrijp me niet verkeerd; ik ben dol op soep en maak het graag, maar voor een beetje soep sta ik vaak al gauw een kwartier groenten te snijden. Dat wil zeggen, voor de soepen die ik normaal maak. Maar dus niet voor deze soep van ovengroenten! Kwestie van (bijna) alle ingrediƫnten tegelijk de oven in schuiven, naderhand bouillon erbij en de staafmixer erin. O ja, en hij is dus ook nog eens heel erg lekker.
Tja, wat moet ik er nog meer over zeggen. Had ik al genoemd dat ‘ie super lekker is? En dat je allemaal andere nuttige dingen kunt doen terwijl je soep in de oven staat?
Zin in meer soep inspiratie? Kijk dan zeker ook eens naar dit recept voor Pompoen-pindasoep met zoete aardappel. Of toch zeker naar deze Vegan misosoep!
Soep van ovengroenten
Ingrediƫnten
- 7 trostomaten
- 1 rode chilipeper
- 2 rode paprika’s
- 1 groene paprika
- 150 gr mini tomaatjes
- 1 bol knoflook
- 2 el olijfolie extra vergine
- 1 witte ui
- Ā½ tl gedroogde tijm
- 1 snuf zout en versgemalen zwarte peper
- 500 ml groentebouillon
- 2 el edelgist
- 30 gr verse basilicum
Bereiding
- Verwarm de oven voor naar 200 graden.
- Snijd de bovenkant van de bol knoflook en maak grove stukken van de paprika en ui. Leg de tomaten, chilipeper, paprika, ui en knoflook samen in een grote braadslede en besprenkel met olijfolie, tijm, zout en peper. Schuif voor 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de groenten heel even afkoelen, totdat je ze met je vingers kunt aanraken. Duw de teentjes knoflook uit de schil en verzamel samen met de andere groenten in een soeppan. Giet de bouillon over de groenten en voeg het edelgist en de basilicum toe. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
- Verhit je soep van ovengroenten desgewenst nog even in de pan, zodat je ‘m heet kunt opdienen. Eet smakelijk!