Bovenaanzicht van kom met vegan misosoep. Tofu, spinazie, chinese kool, shii take en bosui maken samen met de miso en bouillon een fantastische combinatie.

Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor een kom vegan misosoep, zo lekker vind ik het. Ik zou er met liefde veel moeite voor willen doen, maar dat is nergens voor nodig want dit recept is super eenvoudig én razendsnel klaar. Wat wil een mens nog meer?

Ik geef je hieronder een basisrecept voor een super snelle vegan misosoep. Mijn misosoep is echter nooit twee keer hetzelfde, want ik gebruik dit gerechtje graag om restjes groenten mee op te maken. Zo verving ik deze keer een deel van de spinazie door een restje Chinese kool. Wij aten deze soep als voorgerecht voorafgaand aan een (voor ons doen) licht hoofdgerecht, namelijk de gierst met doperwtjes die ik eerder deze week deelde. Deze misosoep kan zelf echter ook prima als licht hoofdgerecht dienen, wanneer je iets meer bouillon toevoegt en wat sojanoedels of ramennoedels.

Misosoep

Ingrediënten

 • 2 el misopasta
 • 2,5 cm verse gember
 • 500 ml groentebouillon
 • 100 gr verse shii take
 • 100 gr tofu
 • 100 gr babyspinazie
 • 2 bosui

Bereiding

 1. Snijd de shii take in dunne plakjes en de tofu in blokjes van 1 centimer. Snijd de bosui in dunne diagonale ringetjes. Rasp de gember.
 2. Bereid de groentebouillon in een pan en voeg de misopasta en gember toe. Roer net zo lang totdat de misopasta helemaal opgelost is.
 3. Voeg dan de shii take en tofu toe en laat 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe en roer totdat de blaadjes geslonken zijn.
 4. Serveer de vegan misosoep meteen. Garneer met de bosui en eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

 1. Pingback:Vegan paddenstoelensoep - De kleine groene keuken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *