V

Vegan paté van walnoot en zongedroogde tomaat

Close-up van twee handen die een stokbroodje met vegan paté besmeren met een vintage botermesje.

Het vinden van lekker en betaalbaar (!) vegan broodbeleg kan nog wel eens een uitdaging zijn. Er zijn tegenwoordig gelukkig ontelbaar veel opties te vinden in de supermarkt, maar daar betalen we helaas veel voor weinig. En aangezien ik meer van het tegenovergestelde houd, maak ik ons broodbeleg tegenwoordig zelf. Zo is deze overheerlijke vegan paté bijvoorbeeld een grote favoriet geworden, net als de Vegan pesto met boerenkool en de Notenspread waar ik eerder al een recept voor deelde.

Qua handelingen is dit nauwelijks een recept te noemen, maar je moet er maar nét opkomen om de combinatie van walnoot, tomaat en salie bij elkaar in een keukenmachine te gooien. Sinds ik dit recept tegenkwam in The Green Kitchen staat er eigenlijk altijd wel een potje in onze koelkast 🙂

Vegan paté van walnoot en zongedroogde tomaat

  • Aantal personen: 1 pot
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr walnoten, 6-8 uur of een nacht in koud water geweekt
  • 200 gr semi-zongedroogde tomaten in olie
  • 10 tot 15 salieblaadjes
  • 1 snuf zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 el water

Bereiding

  1. Snijd de semi-zongedroogde tomaatjes en de salieblaadjes grof. Stop samen met de geweekte walnoten in een keukenmachine en voeg 2 eetlepels water toe. Voeg ook het zout en de peper toe. Mix tot er een gladde pasta ontstaat. Voeg eventueel wat extra water toe wanneer het mengsel te dik blijft.
  2. Schep het geheel in een (gesteriliseerde) luchtdichte glazen pot en bewaar in de koelkast. Wanneer je schoon werkt, blijft deze vegan paté ongeveer een week goed. Maar ik voorspel dat ‘ie het waarschijnlijk niet zo lang zal overleven 😉
  3. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *