Het vinden van lekker en betaalbaar (!) vegan broodbeleg kan nog wel eens een uitdaging zijn. Er zijn tegenwoordig gelukkig ontelbaar veel opties te vinden in de supermarkt, maar daar betalen we helaas veel voor weinig. En aangezien ik meer van het tegenovergestelde houd, maak ik ons broodbeleg tegenwoordig zelf. Zo is deze overheerlijke vegan paté bijvoorbeeld een grote favoriet geworden, net als de Vegan pesto met boerenkool en de Notenspread waar ik eerder al een recept voor deelde.
Qua handelingen is dit nauwelijks een recept te noemen, maar je moet er maar nét opkomen om de combinatie van walnoot, tomaat en salie bij elkaar in een keukenmachine te gooien. Sinds ik dit recept tegenkwam in The Green Kitchen staat er eigenlijk altijd wel een potje in onze koelkast 🙂
Vegan paté van walnoot en zongedroogde tomaat
Ingrediënten
- 200 gr walnoten, 6-8 uur of een nacht in koud water geweekt
- 200 gr semi-zongedroogde tomaten in olie
- 10 tot 15 salieblaadjes
- 1 snuf zeezout en versgemalen zwarte peper
- 2 el water
Bereiding
- Snijd de semi-zongedroogde tomaatjes en de salieblaadjes grof. Stop samen met de geweekte walnoten in een keukenmachine en voeg 2 eetlepels water toe. Voeg ook het zout en de peper toe. Mix tot er een gladde pasta ontstaat. Voeg eventueel wat extra water toe wanneer het mengsel te dik blijft.
- Schep het geheel in een (gesteriliseerde) luchtdichte glazen pot en bewaar in de koelkast. Wanneer je schoon werkt, blijft deze vegan paté ongeveer een week goed. Maar ik voorspel dat ‘ie het waarschijnlijk niet zo lang zal overleven 😉
- Eet smakelijk!