Een spitskool stoofpotje dat binnen 30 minuten op tafel staat!

In de categorie simpel, snel en lekker heb ik vandaag weer een pareltje voor je. Namelijk een spitskool stoofpotje dat (anders dan je misschien zou verwachten bij een stoofpotje) binnen een half uur op tafel staat!

Ik heb tegenwoordig een abonnement op recepten uit deze categorie, want ik heb even tijdelijk wat moeite met mijn eigen agenda management. Dus scroll ik in mijn spaarzame vrije minuutjes verwoed door mijn favoriete instagram accounts, op zoek naar recepten die passen in mijn ontplofte schema: snel, makkelijk, voedzaam en liefst ook nog een beetje lekker 😉

Dit stoofpotje volgens recept van @lennaomrani (volg haar voor vegan inspiratie!) voldoet aan al die criteria, dus ik hoop dat jij er net zo blij van zult worden als ik! Behoefte aan meer recepten uit de categorie snel, makkelijk en voedzaam? Kijk dan ook eens naar deze recepten voor Gegrilde groene asperges met paksoi en paddenstoelen en Vegan misosoep!

Spitskool stoofpotje

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2,5 cm verse gember
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el neutrale olie om in te bakken
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el sojasaus
  • 150 ml plantaardige melk
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el limoensap
  • 3 plakken volkoren ontbijtkoek
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 200 gr gekookte kikkererwten (optioneel)
om te garneren
  • 2 bosuitjes

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet tot gebruik opzij.
  2. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Hak de knoflook, gember en rode peper fijn en snijd de ui in ringetjes.
  3. Verhit wat neutrale olie in een ruime wok of hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en gember 3 minuutjes op middelhoog vuur.
  4. Voeg dan de sambal en spitskool toe en schep een paar minuutjes goed om.
  5. Als de spitskool iets is geslonken, kun je de sojasaus, ketjap, plantaardige melk en het limoensap toevoegen. Schep opnieuw goed om.
  6. Verkruimel na een minuut of twee de ontbijtkoek boven de pan en roer weer goed door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Laat nog 10 minuten op laag vuur sudderen. Roer af en toe door.
  7. Serveer het spitskool stoofpotje met de rijst en kikkererwten (optioneel, ik voegde ze toe voor extra eiwitten). Garneer de borden met wat fijngesneden bosui. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *