V

Vegan shoarma van oesterzwam

Lekkerste vegan shoarma ooit!

Spoiler alert: dit is de lekkerste vegan shoarma die ik ooit at. Een miljoen keer lekkerder dan de voorverpakte varianten uit de supermarkt, en ook nog eens veel gezonder én super snel. Wat wil een mens nog meer?

Dit recept is afkomstig van het instagram account van @veggilaine. Ik vond haar account sowieso al leuk om te volgen voor vega(n) inspiratie, maar na het uitproberen van deze vegan shoarma ben ik al helemaal fan.

Mijn agenda barst op dit moment uit z’n voegen, waardoor ik het soms best lastig vind om vooruit te blijven plannen en op tijd boodschappen te doen zodat er ’s avonds gewoon een gezonde maaltijd op tafel komt. In dit soort periodes zijn recepten zoals die voor deze vegan shoarma echt een geschenk uit de hemel. Het is doodeenvoudig, snel klaar en mega lekker. Doe er vooral je voordeel mee!

Meer snelle recepten nodig? Kijk dan ook eens naar dit recept voor Snelle vegan roerbak met vijfkruidenpoeder en deze Tortillas met knapperige tofu!

Vegan shoarma van oesterzwam

Ingrediënten

  • 300 gr oesterzwam
  • 1 grote el shoarmakruiden
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • vers libanees platbrood
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • handje kleine tomaatjes
  • 100 gr gekookte kikkererwten
  • 1 gele paprika
voor de knoflooksaus
  • 3 el plantaardige yoghurt
  • 1 el vegan mayonaise
  • snuf zout
  • 1 teentje knoflook
  • handje fijngesneden verse koriander
  • 1 el limoensap
voor de harissa saus
  • 3 el plantaardige yoghurt
  • 1 el vegan mayonaise
  • snuf zout
  • 1 el vegan mayonaise
  • blaadjes van takje verse munt, fijngesneden
  • 1 tl harissa
  • 1 el limoensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor naar 180 graden.
  2. Scheur de oesterzwammen in grove reepjes en verzamel in een grote braadslede. Bestrooi met shoarmakruiden en 3 el olijfolie. Hussel goed door elkaar en schuif 12 tot 15 minuten in de oven.
  3. Hak ondertussen de knoflook fijn en snijd de overige groenten in reepjes of blokjes. Maak ook alvast de sausjes door de ingrediënten per saus in een bakje door elkaar te mengen.
  4. Haal de vegan shoarma van oesterzwam na 12 tot 15 minuten uit de oven en verhit wat neutrale olie in een wok of hapjespan. Bak de vegan shoarma nog 6 tot 8 minuten op middelhoog vuur, totdat de oesterzwammen goudbruin gekleurd zijn.
  5. Serveer de vegan shoarma met het libanees platbrood, de zelfgemaakte sausjes en verse groenten. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *