K

Kliekjes met tuinbonen

Grote pan van groenten kliekjes met tuinbonen en een flinke hand dille

Hoe goed ik ook mijn best doe om alleen de groenten te kopen of te oogsten die ik nodig denk te hebben, er blijft wel eens wat over. En dat is prima, want met die kliekjes valt nog een aardig lekker prakje te bouwen! In dit recept voor kliekjes met tuinbonen uit The Green Kitchen deel ik een van de makkelijkste manieren met je om groentenkliekjes op te maken.

Je kunt voor dit gerecht zo ongeveer alle groenten gebruiken die je lekker vind of over hebt. Let alleen goed op eventuele verschillen in gaartijd tussen de groenten, zodat je uiteindelijk een maaltijd op tafel zet waarbij alle ingrediënten ook daadwerkelijk gaar zijn 🙂

Geïnspireerd om minder voedsel te verspillen? Kijk dan ook vooral eens naar dit recept voor Gebakken rijst met hele broccoli (inclusief stam). En heb je echt zin om all the way te gaan? Check dan ook zeker eens het Instagram account van Max la Manna. Dit account staat vol met instructie filmpjes voor toffe plantaardige recepten en tips om echt ál het eten in je koelkast te gebruiken.

Kliekjes met tuinbonen

Ingrediënten

  • 200 gr zomer aardappeltjes
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 gr gekookte rode bieten
  • 2 courgettes
  • 150 gr tuinbonen (diepvries)
  • 100 gr doperwten (diepvries)
  • 5 wortels
  • 1 flinke bos verse dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • snuf zeezout en zwarte peper
  • 1 el neutrale olie om in te bakken
voor de dressing
  • 1 el mosterd
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el siroop (ik gebruikte agave)
  • ½ limoen
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Schil de aardappeltjes en de zoete aardappel en snijd beide in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Snijd ook de bietjes en courgette in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Maak plakjes van de wortel en bleekselderij en laat de tuinbonen en doperwten ontdooien.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook en dille grof.
  3. Verhit de olie in een ruime wok of hapjespan en voeg de ui en knoflook toe zodra de olie heet is. Fruit een minuutje en voeg dan de aardappel en zoete aardappel toe aan de pan. Bak 7 minuten en voeg dan de wortel toe. Bak nog eens 5 minuten, voordat je de rest van de groenten toe voegt, samen met de dille.
  4. Voeg zout en peper toe en roer goed om. Laat nog 5 tot 10 minuten bakken, terwijl je af en toe roert. Houd de eerste 5 minuten het deksel op de pan.
  5. Maak ondertussen de dressing. Pers de knoflook uit boven een kommetje en meng met de rest van de ingrediënten. Roer goed door, totdat een egaal mengsel ontstaat.
  6. Je kunt ervoor kiezen om de dressing al in de pan door je kliekjes met tuinbonen te roeren, of pas op het bord dressing toe te voegen. De eerste optie geeft een iets romiger resultaat.
  7. Verdeel je kliekjes met tuinbonen over de borden, breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper en eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *