Ik ben gek op brood, en probeer voor de lunch graag nieuwe spreads en smeersels uit. Zo maakte ik vandaag deze razendsnelle, overheerlijke én super voedzame spread van avocado en peppadew peper. De peppadew is een ingelegde Juanita peper; een zoetpittig rood pepertje dat soms ook wordt gevuld met roomkaas. Wij gebruiken vandaag de variant zonder roomkaas in onze spread 🙂
Ik heb dit recept gevonden in De Vegarevolutie, een boek dat ik eerder al tipte vanwege haar hoge informatiedichtheid én fijne recepten. Dit boekje is echt een aanrader voor wie graag meer wil leren over veganisme en de voordelen die deze leefstijl kan bieden op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en dierenwelzijn. En natuurlijk voor recepten zoals deze!
Meer recepten voor vegan spreads, dips, smeersels en lekkers voor op brood? Kijk dan ook vooral eens naar deze recepten voor Muhammara (dip van geroosterde paprika) en Spread van cashew en linzen. Liever een overzichtje van alle smeersels die ik tot dusver maakte? Kijk dan hier!
Spread van avocado en peppadew
Ingrediënten
- ½ avocado
- 6 peppadews
- 75 gram gekookte kikkererwten
- 1 el limoensap
- snuf zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Ontpit de avocado en doe het vruchtvlees van een halve avocado in een kom. Snijd de peppadew in fijn en voeg samen met de kikkererwten en het limoensap toe aan de kom.
- Prak het geheel en vermeng totdat de gewenste consistentie is bereikt.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Dat was het al! Je spread van avocado en peppadew is klaar, eet smakelijk!