O

Orzo primavera met miso

Bovenaanzicht van bord met orzo primavera met miso, asperge, snijbonen en bospeen.

Het is lente, ik had nog een half zakje riso in de la liggen en ik had zin in een gerecht met miso. Een korte zoektocht naar een fijn gerecht leverde me dit recept op, waarmee ik een overheerlijke orzo primavera met miso produceerde. Aanrader voor wie een prachtig kleurrijk én eenvoudig lente gerecht op tafel wil toveren!

Geïnspireerd geraakt en zin in meer leuke lente gerechtjes? Kijk dan ook eens naar deze recepten voor Vegan pasta primavera en Ovengroenten met couscous.

Orzo primavera met miso

Ingrediënten

  • 120 gram orzo (ook wel riso genoemd)
  • 1 ui
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bos groene asperges
  • 200 gram snijbonen
  • 4 bospeentjes
  • ½ potje biologische kalamata olijven
  • 1 el miso
om te garneren
  • handje pijnboompitten
  • kiemgroenten

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Haal de kontjes van de snijbonen af, snijd de bonen in plakjes van ongeveer een halve centimeter en zet tot gebruik opzij. Snijd de houterige onderste 2 cm van de asperges af en snijd de stengels daarna in stukjes. Was de bospeentjes en snijd in dunne plakjes. Halveer de olijven en zet opzij.
  2. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui in een paar minuutjes zacht. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
  3. Doe de orzo bij de ui en knoflook in de pan en roer twee minuutjes mee. Schenk dan de groentebouillon erbij en kook de orzo in ongeveer 15 minuten gaar.
  4. Breng in een andere pan ongeveer een liter water aan de kook en voeg de asperges, snijbonen en bospeentjes toe. Kook de groenten in ongeveer 4 minuten gaar. Giet af en zet tot gebruik opzij met het deksel op de pan, zodat de groenten warm blijven.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Schep de miso door de pasta. Proef en breng eventueel verder op smaak met (zout en) versgemalen zwarte peper.
  7. Verdeel de pasta over twee borden en schep de groenten eroverheen. Garneer je orzo primavera met miso met een handje pijnboompitjes en wat verse kiemgroenten voor een extra feestelijk effect.
  8. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *