G

Gegrilde groene asperges met paksoi en paddenstoelen

Bovenaanzicht van braadslede gevuld met gegrilde groene asperges, paksoi en paddenstoelen

Ik heb even getwijfeld of ik dit gerecht met gegrilde groenten zou behandelen, omdat het zo simpel is dat het eigenlijk nauwelijks nog een recept te noemen is. Maar ik doe het tóch, omdat je je echt niet altijd hoeft uit te sloven om een lekker en voedzaam gerecht op tafel te zetten.

Ik baseer mijn keuzes voor groenten en smaakmakers hier op een recept uit De Groene Bakplaat, waar ik eerder o.a. deze fantastische knapperige gnocchi uit deelde. De combinatie van groene asperges, paksoi en paddenstoelen is heerlijk en handig omdat alledrie deze groenten ongeveer dezelfde korte gaartijd hebben onder de grill. Probeer deze combinatie dus zeker een keertje uit!

Verder hoop ik eigenlijk dat dit gerecht je inspireert om lekker te gaan variëren en experimenteren met verschillende groenten en granen, want zoals je zult merken zitten er echt alleen maar voordelen aan deze manier van koken. Het is super simpel, snel, voedzaam en overheerlijk!

Gegrilde groene asperges met paksoi en paddenstoelen

Ingrediënten

  • 150 gr witte rijst
  • 300 gr kastanje champignons of gemengde paddenstoelen
  • 200 gr groene asperges
  • 200 gr paksoi
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • flinke snuf zeezout
  • voor de dressing
  • 2 el limoensap
  • 1 schil van bioligische limoen (geraspt)
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1 el lichte zoutarme sojasaus
  • om te garneren
  • handje verse koriander, grof gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Maak de paddenstoelen schoon, snijd de paksoi in grove stukken en snijd de onderste 2 centimeter van de groene asperges. Doe alle groenten samen in een grote braadslede zodat ze zo veel mogelijk in een enkele laag liggen.
  2. Voeg de sesamolie en het zout toe, schep goed om en zet het geheel 5 tot 10 minuten onder de grill totdat de paddenstoelen gaar zijn en alles een beetje geslonken is. Elke oven is anders, dus wie weet heeft het bij jou iets meer of minder tijd nodig. Houd de boel een beetje in de gaten en pas de oventijd desnoods aan.
  3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Roer de geraspte limoenschil, het limoensap, de sesamolie en sojasaus door elkaar en besprenkel de dressing over de gegrilde groenten zodra ze uit de oven komen.
  5. Garneer met verse koriander en dien op met de rijst. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

  1. Pingback:Ovengroenten met couscous - De kleine groene keuken

  2. Pingback:Snelle vegan roerbak met vijfkruidenpoeder - De kleine groene keuken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *