Meergranen pompoen tortillas met vegan feta, walnoot, tijm, kikkererwten en balsamico crema

Wellicht is het je opgevallen dat er de afgelopen weken geen nieuwe recepten online zijn gekomen. Ik heb mezelf even een korte pauze gegund, want m’n overvolle hoofd en agenda maakten dat er niets meer uit m’n vingers kwam. Maar na een broodnodige adempauze kreeg ik deze week zowaar weer zin om nieuw lekkers op tafel te toveren! Zo raadpleegde ik het alwetende Instagram maar weer eens, waar ik in no een (niet vegan) variant op deze vegan pompoen tortillas tegen kwam.

De beste kooktip tegen een kookdip is wat mij betreft dan ook om jezelf een insta-spirit animal kado te doen. Liefst meerdere. Zoek op instagram accounts op die je blij (en hongerig) maken en die je weten te inspireren, dan heb je altijd iets om op terug te vallen wanneer de inspiratie even ver te zoeken is. Het account van @veggilaine is er zo eentje voor mij. Leuk mens, goede tips, fijne recepten. Wat wil een overprikkelde ziel nog meer 🙂

Ook veel aan je hoofd en precies nul motivatie om ingewikkelde recepten door te ploegen, maar wél zin om niet ondervoed te raken? Ik heb de afgelopen weken o.a. overleefd op deze Tortillas met knapperige tofu en deze Gebakken rijst met hele broccoli (inclusief stam) Doe er je voordeel mee!

Ingrediënten

  • 8 kleine (meergranen) tortillas
  • ½ flespompoen in kleine blokjes
  • 200 gr gekookte kikkererwten
  • 2 el olijfolie
  • 10 takjes verse tijm (of naar smaak)
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 snuf zout en versgemalen zwarte peper
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 2 el vegan parmezaan
  • 100 gr vegan feta
  • crema balsamico
  • handje pecannoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor naar 190 graden.
  2. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ongeveer 1,5 centimeter. Verdeel de blokjes samen met de kikkererwten over een braadslede/ovenschaal/bakplaat met bakpapier en besprenkel met (olijf)olie. Meng de tijm, oregano en het paprikapoeder erdoor en strooi er wat zout en peper over. Schuif de groenten 20 minuten in de oven.
  3. Snijd ondertussen de vegan feta in blokjes en hak (als je dat wilt) de pecannoten grof.
  4. Haal het pompoenmengsel uit de oven en schep er direct 2 eetlepels vegan parmezaan door. Ik maakte de mijne zelf, maar er zijn tegenwoordig ook best aardige plantaardige alternatieven te koop in de supermarkt. Het is aan jou! Als je ook zin hebt om zelf aan de gang te gaan, zoek dan in de rechterbovenhoek van je scherm even naar “vegan parmezaan” voor het recept 🙂
  5. Verwarm ondertussen de tortillas een voor een in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin kleuren.
  6. Beleg elke tortilla met een schep van het pompoen mengsel, wat vegan feta, nog wat extra verse tijm en wat pecannoten. Maak je vegan pompoen tortillas af met een flinke scheut balsamico crema. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.