Vegan pasta funghi met kalamata olijven

Welkom bij weer een nieuwe aflevering van snel en simpel koken in de kleine groene keuken! Het moge duidelijk zijn; ik heb het druk. Dat betekent dat mijn creativiteit in de keuken een beetje te lijden heeft onder mijn agenda, en dat er vaker dan ik zou willen een kant en klaar maaltijd op tafel getoverd wordt. Geeft natuurlijk niet zo af en toe, maar een simpel prakkie hoeft natuurlijk niet perse naar karton te smaken. Snel en simpel kan ook super lekker zijn! Kijk maar naar deze vegan pasta funghi! Of beter nog, houd het niet bij kijken ga ‘m zelf ook eens maken 😉

Waar ik paddenstoelen vroeger zo ongeveer het smerigste op aarde vond, kan ik er nu geen genoeg van krijgen. Van de huis-tuin-en-keuken champignon tot aan oesterzwam en shii take, mij maak je overal blij mee. En met deze pasta funghi kun je het qua paddenstoelen natuurlijk zo exotisch maken als je zelf wilt! Zin in veel variatie? Ga lekker all the way en meng allerlei verschillende soorten paddenstoelen met elkaar. Doe maar liever gewoon dan doe je al gek genoeg? Dan houd je het lekker bij (kastanje)champignons. Up to you!

Ook druk? Dan zijn deze recepten voor Sticky sinaasappeltofu met wokgroenten en Vegan pompoen tortillas wellicht ook wel iets voor jou.

Vegan pasta funghi

Ingrediënten

  • 150 gr volkoren spaghetti
  • 300 gr kastanje champignons
  • 150 gr oesterzwam
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 125 ml vegan kookroom
  • ½ blokje bospaddenstoelen bouillon
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 el neutrale olie om in te bakken
om te garneren (optioneel)
  • verse bieslook (of peterselie)
  • vegan parmezaan
  • handje biologische kalamata olijven

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel na met koud water en besprenkel met een beetje olijfolie om plakken tegen te gaan. Zet tot gebruik opzij.
  2. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in grove stukken (hoe groot je zelf het lekkerst vind) en scheur de oesterzwam in repen.
  3. Verhit wat neutrale olie in een wok of hapjespan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook op laag vuur in een paar minuutjes zacht.
  4. Zet het vuur iets hoger en voeg de paddenstoelen toe. Bak een minuut of 8 op middelhoog vuur, totdat de paddenstoelen hun vocht losgelaten hebben en de gewenste gaarheid is bereikt.
  5. Hak ondertussen de bieslook fijn en snijd de olijven in plakjes.
  6. Voeg de vegan kookroom en het bouillon blokje toe en verhit een minuut of 2 mee.
  7. Roer de spaghetti door het paddenstoelen mengsel. Schep goed om, zodat de pasta goed warm wordt.
  8. Verdeel de vegan pasta funghi over de borden en garneer (optioneel) met bieslook en olijven. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *