W

Wraps met scrambled tofu

Bovenaanzicht van een opengevouwen wrap met tofu, humus, tomaat, spinazie en cashewnoten

Soms kan lekker zó simpel zijn. Deze wraps met scrambled tofu zijn vorig jaar in ons leven gekomen via de veganbox, waar we destijds een abonnement op hadden. Voor ons was dit dé manier om kennis te maken met een volledig plantaardig dieet. We hebben zeker niet alle recepten uit de box bewaard, maar deze is echt een blijvertje.

Wij eten deze wraps met scrambled tofu heel graag als voedzame lunch voor of ná een stevige kitesurf sessie, maar ook als avondeten kan dit gerecht perfect.

Wraps met scrambled tofu

Ingrediënten

  • 200 gr tofu
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 250 gr cherrytomaten
  • 60 gr humus (of naar smaak)
  • 4 wraps
  • 200 gr spinazie
  • handje cashewnoten
  • 2 el sojasaus
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Laat de tofu uitlekken en dep droog met een schone theedoek. Verkruimel de tofu en zet opzij. Snijd de tomaatjes doormidden.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de tomatenpuree, kurkuma, paprikapoeder en sojasaus toe. Zet even aan en voeg daarna de tofu toe. Roerbak ongeveer 3 minuten.
  3. Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur om daarin de wraps te roosteren. Verwarm per wrap ongeveer 10 seconden per kant.
  4. Smeer de humus over de wraps en beleg met de scrambled tofu, spinazie, tomaatjes en cashewnoten. Vouw dicht en eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

  1. Pingback:Gebakken rijst met paksoi en pinda's - De kleine groene keuken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *