Wit bord met vegan pasta primavera tegen een wit marmeren ondergrond.

Ik heb onlangs een nieuwe lifehack ontdekt, namelijk de kookboeken afdeling van Bibliotheek Den Haag. Na ruim een jaar door mijn eigen stapeltje kookboeken heen gespit te hebben, was ik toe aan nieuwe inspiratie. Zo bracht het lot me samen met VEGAN – Het Kookboek, een 478 pagina tellende dikke pil waar ook dit recept voor vegan pasta primavera in staat. Of nouja, wel een iets andere versie want ik was natuurlijk eigenwijs en verbouwde het recept een beetje 😉

Zoals jullie weten woon ik in een piepklein huisje en ben ik bewust bezig met het beperken van mijn footprint, dus méér kookboeken in huis halen is voor mij niet persé de ideale oplossing. Nu ging ik al wel regelmatig naar de bibliotheek voor leesvoer, maar ik had er eigenlijk nog nooit bij stil gestaan dat kookboeken natuurlijk ook gewoon boeken zijn die geleend kunnen worden. Tip van de dag dus: leen af en toe een leuk kookboek bij de bieb voor een frisse wind door je keuken!

Geen zin in penne maar wél in pasta? Check dan vooral eens dit recept voor Vegan spaghetti bolognese met ‘parmezaan’. Ook echt een aanrader 🙂

Vegan pasta primavera

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl korianderpoeder
  • 400 gr linzen (1 blik)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 150 gr penne
  • 150 gr diepvries doperwten
  • 1 courgette
  • 100 gr artisjok harten
  • 150 ml witte wijn
  • 1 biologische limoen (de schil)
  • 125 ml sojaroom
  • snuf zeezout en zwarte peper
  • om te garneren
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 handje bieslook

Bereiding

  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna af met koud water om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken en zet tot gebruik opzij.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in kwarten en daarna in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Rasp de schil van een biologische limoen en zet tot gebruik opzij.
  3. Ontdooi de diepvries doperwten door ze even onder lauwwarm stromend water te houden en zet tot gebruik opzij. Spoel de linzen af, laat uitlekken en zet opzij.
  4. Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur en fruit de ui een paar minuutjes aan. Voeg dan de knoflook en het korianderpoeder door en bak al roerend nog een minuutje mee.
  5. Voeg de courgette plakjes toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee, totdat de courgette een klein beetje zacht begint te worden. Voeg dan de linzen toe en kook 3 minuten mee.
  6. Voeg dan de wijn, basilicum, oregano, kerrie, nootmuskaat en de erwten toe. Draai het vuur laag, dek de pan af en laat ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen.
  7. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  8. Voeg na ongeveer 10 minuten de sojaroom in kleine beetjes toe aan de pan. Roer steeds door. Laat de pan op laag vuur nog een paar minuten pruttelen. Voeg eventueel nog wat extra room toe, wanneer de saus te dik wordt.
  9. Voeg de pasta en de helft van het limoenrasp toe aan de pan en verwarm nog even kort mee.
  10. Schep de vegan pasta primavera op de borden en garneer met de andere helft van de geraspte limoenschil, een handje bieslook en wat chilivlokken.
  11. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

  1. Pingback:Orzo primavera met miso - De kleine groene keuken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *