Ik oogstte vandaag de eerste radijsjes uit onze moestuin! Het leek me daarom leuk om een gerechtje te maken met deze mooie rode knolletjes in de hoofdrol. Ik koos voor een vegan variant op de traditionele Italiaanse carpaccio, namelijk een vegan carpaccio van radijs, tomaat en rode biet.
De oplettende kijker vraagt zich nu misschien af waar die rode biet dan verstopt zit op de foto. Goed gezien; door voor de koelkast! Ik was de rode biet even vergeten bij poging 1. Ik heb even overwogen om dan maar gewoon een recept te maken voor een vegan carpaccio met radijs en tomaat (zonder bietjes) maar na proeven vond ik de versie met bietjes ook zó lekker dat ik uiteindelijk maar gewoon twee versies op de foto heb gezet. De versie zonder rode biet was al lekker, maar het zoete van de bietjes maakt deze verder heel frisse vegan carpaccio wel echt af vind ik.
Meer inspiratie om lentegroen uit de tuin te verwerken? Kijk dan ook eens naar dit recept voor Salade met rode biet en radijs!
Vegan carpaccio van radijs, tomaat en rode biet
Ingrediënten
- 8 tot 10 radijsjes
- 8 tot 10 kleine veelkleurige tomaatjes
- 1 gekookte rode biet
- 1 el fijngehakte dille
- 2 tl extra gerijpte olijfolie
- 1 snuf zeezout en versgemalen zwarte peper
- 4 tl witte balsamico azijn
Bereiding
- Snijd de helft van de radijsjes met een mandoline in flinterdunne plakjes. Vang de plakjes radijs op in een klein bakje en overgiet ze met de witte balsamico azijn. Laat een uurtje marineren.
- Snijd dan de rest van de radijsjes, tomaatjes en rode biet in dunne plakjes.
- Verspreid de groenteplakjes over een bord en besprenkel met extra gerijpte olijfolie. Bestrooi met een snuf zeezout en versgemalen zwarte peper en garneer met de dille.
- Dat was het al! Je vegan carpaccio is klaar, eet smakelijk!
Deze vegan carpaccio kan gegeten worden als een lekker fris voorgerecht, bijvoorbeeld met een stuk ambachtelijk brood en wat goede olie erbij. Of als bijgerecht op een grote tafel vol met gedeelde gerechtjes. Hoe dan ook, zal ze een hit zijn!