Ik wilde graag eens een vegan variant op feta uitproberen en koos dit gerechtje met krokante zwarte bonen uit De Groene Bakplaat als experiment. Ik maakte eerder o.a. al een heerlijke knapperige gnocchi en een winterse maaltijdsalade uit dit boekje dat ik je echt van harte aanbeveel!
Ik kocht een vegan feta die ik eerlijk gezegd niet zo super geweldig vond, dus de volgende keer ga ik proberen om het zelf te maken. Dat doet echter niets af aan dit gerechtje! Met of zonder (zelfgemaakte vegan) feta; ik denk dat je er hoe dan ook geen spijt van zult krijgen. Simpel, snel en super lekker!
Krokante zwarte bonen met pompoen en mais
Ingrediënten
- 125 gr witte rijst
- 500 gr flespompoen
- 2 maiskolven
- 150 gr zwarte bonen, geweekt en gekookt. Of gebruik afgespoelde, uitgelekte bonen uit pot/blik.
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl gemalen komijn
- 1 flinke snuf zeezout
- 2 el olijfolie
- ½ limoen
- 100 gr vegan feta
- 1 handje verse koriander
- 2 bosuitjes
- 4 el plantaardige yoghurt
- ½ limoen
opdienen met
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij met het deksel op de pan, zodat de rijst lekker warm blijft.
- Verwarm de oven voor naar 200 graden.
- Snijd de pompoen in plakjes van 1 cm. Doe de pompoen met de bonen en maiskolven in een braadslede en schep om met de olijfolie, chilivlokken, gemalen koriander en gemalen komijn. Bestrooi met zout en zet voor 30-40 minuten in de oven, totdat de pompoen zacht is.
- Snijd de bosui in ringen en hak de verse koriander grof. Meng de plantaardige yoghurt met wat limoensap voor een extra zuurtje. Snijd de vegan feta klein.
- Knijp het sap van een halve limoen uit boven de braadslede en dien de krokante zwarte bonen, pompoen en mais op met witte rijst en plantaardige yoghurt. Eet smakelijk!