Z

Zomerse salade met mango en nori

Heerlijk frisse zomerse salade met mango en nori.

Gisteren ben ik voor de eerste keer van het seizoen gaan kitesurfen zonder handschoentjes en smolt ik op de terugweg bijna van mijn fiets in mijn winter wetsuit. Dat kan maar één ding betekenen: de zomer komt eraan! En dat heerlijke weer smaakt voor mij altijd naar salade. Vandaag deel ik daarom een super fris recept met je voor een heerlijk zomerse salade met mango en nori.

Ik ben dol op het effect dat toevoeging van de nori (zeewier) heeft op gerechten; het geheel gaat erdoor een klein beetje naar de zee smaken. Ik had nog wat nori over van de Vegan paella die ik eerder maakte, en ik had dus ontzettende zin in een lekkere zomerse salade. Een korte google zoektocht leverde me dit recept op waaraan ik mijn inspiratie ontleende. Het resultaat: een frisse zoete salade met een zomerse hint naar de zee!

Zomerse salade met mango en nori

Een frisse zoete salade met een zomerse hint naar de zee!

Ingrediënten

  • 200 gram spinazie
  • 4 trostomaten
  • 1 mango
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • 1 rode paprika
  • 150 gram gekookte kikkererwten
  • 2 norivellen
  • 1 stronk witlof
  • 2 bosuitjes
  • 1 el ingelegde gember
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el zwart sesamzaad
voor de dressing
  • 1 limoen
  • 3 el tahin
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • snuf zeezout en zwarte peper
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Was de spinazie en verzamel in een ruime kom.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de tomaten, komkommer, en paprika in blokjes. Verwijder het kontje van de witlof en snijd de bladeren in reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snijd in blokjes.
  3. Meng alle gesneden groenten met de spinazie in de slakom en voeg ook de kikkererwten toe. Snijd de ingelegde gember grof en voeg toe aan de kom. Verkruimel de norivellen boven de kom en schep het geheel goed om.
  4. Maak dan de dressing. Pers de knoflook uit boven een kommetje en rasp de schil van de limoen erbij. Knijp de limoen uit boven de kom en vermeng het knoflook-limoen mengsel met de rest van de ingrediënten voor de dressing. Proef en breng eventueel verder op smaak met je favoriete smaakmakers.
  5. Giet de dressing over de groenten en schep het geheel goed om. Garneer met de pompoenpitten en het sesamzaad. Et voila: je zomerse salade met mango en nori is klaar! Echt super lekker als lunch op een warme zomerdag, of als bijgerecht bij een zomerse barbecue. Hoe dan ook; eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *