S

Soep van geroosterde knolselderij

Bovenaanzicht van kom soep van geroosterde knolselderij

Knolselderij wordt vaak tot de vergeten groenten gerekend en wat mij betreft behoort deze knol zeker tot die categorie. Ik denk dat ik pas één keer eerder een knolselderij in een gerecht verwerkt heb en dat kwam doordat er toevallig eentje in een maaltijdbox zat. Ik vond dat het tijd werd en zocht een receptje op voor een fijne soep met geroosterde knolselderij!

Ik vond via de website van De Hippe Vegetariër (fijne site met goede zoekfunctie!) een recept voor een variant met geroosterde knolselderij die kennelijk ook nog eens goede zaken doet voor de spijsvertering. Dit is een super simpel budgetgerecht met een heerlijke eigen smaak.

En toen ik de knolselderij, knoflook en rozemarijn over de bakplaat had verspreid zag het geheel er al zo mooi uit dat de soep voor mij sowieso al niet meer stuk kon.

Soep van geroosterde knolselderij

Ingrediënten

 • 1 knolselderij
 • 4 teentjes knoflook in de schil
 • 4 takjes rozemarijn
 • 2 el misopasta
 • 1 liter water
 • 1 el olijfolie

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ±1,5 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de blokjes knolselderij erover.
 2. Ris de naaldjes van de rozemarijn en verdeel over de bakplaat.
 3. Voeg ook de teentjes knoflook toe aan de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Schuif voor ongeveer 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
 4. Meng de misopasta met het water om een bouillon te maken.
 5. Als de geroosterde knolselderij zacht is mag de bakplaat uit de oven. Haal de knoflook uit de schil en voeg samen met de andere groenten toe aan de bouillon.
 6. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met peper en zout. Garneer de knolselderijsoep bijvoorbeeld met wat lekkere olijfolie óf -zoals ik deed- met een overheerlijke groene kruidenolie. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *