S

Snelle vegan roerbak met vijfkruidenpoeder

Snelle vegan roerbak met oesterzwam en Chinees vijfkruidenpoeder. Bovenaanzicht van wit bord op wit marmeren ondergrond.

Soms (vaak) moet er gewoon snel iets voedzaams op tafel komen. Deze snelle vegan roerbak uit Asian Green leent zich daar perfect voor. Heb je niet alle groenten in huis die ik gebruikte? Gebruik dan lekker wat je nog wél in de koelkast hebt liggen. Snel, voedzaam en gegarandeerd een hit!

Nóg sneller een fijn gerecht op tafel zetten? Kijk dan ook eens naar dit recept voor Gegrilde groene asperges met paksoi en paddenstoelen!

Vegan roerbak met vijfkruidenpoeder

Ingrediënten

  • 200 gr boekweit noedels (soba noedels)
  • 1 scheutje geroosterde sesamolie
  • 1 el koolzaadolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el versgeraspte gember
  • 300 oesterzwam
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 tl donkere sojasaus
  • 1 el rijstwijn
  • 1 rode paprika
  • 1 stronk broccoli
  • 100 gr taugé
  • 1 el zoutarme sojasaus
  • 2 bosuitjes

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli (bewaar de stronk om er later bijvoorbeeld soep van te maken) en blancheer 2 minuten. Haal de broccoli vervolgens uit het water, maar vang het kookwater op om dit opnieuw te kunnen gebruiken voor de noedels. Zo bespaar je water maar nog belangrijker; de broccoli laat veel waardevolle vitamientjes achter in het water. Op deze manier pak je daar nog wat van mee 🙂
  2. Bereid de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel goed na met koud water, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Zet opzij.
  3. Snijd de knoflook klein, hak de chilipeper fijn en snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in dunne diagonale ringetjes en zet opzij.
  4. Verhit een wok op hoog vuur en schenk de koolzaadolie erin. Voeg de knoflook, geraspte gember en rode peper toe. Roerbak 10 tot 30 seconden en voeg vervolgens de oesterzwammen en het vijfkruidenpoeder toe. Breng op smaak met donkere sojasaus en rijstwijn.
  5. Roerbak kort, totdat de oesterzwammen wat vocht beginnen los te laten. Voeg dan de boekweitnoedels toe, samen met de paprika, taugé en broccoli. Schep alles goed om en besprenkel met zoutarme sojasaus.
  6. Garneer je snelle vegan roerbak met de bosui ringetjes en serveer meteen.
  7. Eet smakelijk!

Lekker met een handjes pinda’s erover!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *