T

Tortillas met knapperige tofu

Tortilla met knapperige tofu en salsa van appel, tomaat, komkommer, limoen en koriander.

Wanneer de wind goed is en de agenda het toe laat, sta ik graag zo vaak mogelijk op het water om te kitesurfen. Als het even kan, elke dag. Ik woon vlak bij het strand en fiets in een kwartiertje naar een van de mooiste kitespots van Nederland. Wat een luxe! Met zo veel sessies achter elkaar, is het wel echt zaak om goed te eten. Deze tortillas met knapperige tofu zijn wat mij betreft nu al de vondst van deze maand, want ze zijn super lekker, razendsnel en mega voedzaam. Echt een perfecte lunch voor na het sporten!

Ik ontdekte dit recept op het instagram account van Max la Manna. Grote aanrader voor wie inspiratie zoekt om vaker plantaardig te eten én minder voedsel te verspillen. Deze man is op dit moment echt de grootste niksweggooier van het internet en ook nog eens een begenadigd chef. Dikke tip dus!

Meer voedzame lunch inspiratie? Check dan vooral ook even dit recept voor Snelle lunch salade met linzen en quinoa!

Tortillas met knapperige tofu

Ingrediënten

  • 375 gr tofu
  • 2 el maizena
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 snuf zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 3 el koolzaadolie
  • 4 tot 6 volkoren tortillas
voor de appelsalsa
  • ½ komkommer
  • 1 grote tomaat
  • ½ rode ui of 1 sjalotje
  • 1 appel
  • ½ rode chilipeper (of ½ tl chilivlokken)
  • handje verse koriander
  • ½ limoen

Bereiding

  1. Laat de tofu uitlekken, druk overgebleven vocht eruit met keukenpapier of een schone theedoek en breek de tofu in grove stukken. Vermeng de tofu in een kom met de maizena, chilipoeder, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
  2. Verhit de koolzaadolie in een grote wok of hapjespan en voeg de tofu toe. Laat 8 tot 10 minuten bakken en roer af en toe om ervoor de zorgen dat de tofu rondom knapperig bakt. Roer niet continu, want dan krijgt de tofu geen kans om knapperig te worden.
  3. Maak ondertussen de appelsalsa. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes, snipper de ui of het sjalotje en snijd de appel klein. Hak de chilipeper fijn en de koriander grof. Vermeng alle ingrediënten voor de salsa in een kom en knijp het sap van een halve limoen erboven uit.
  4. Maak de tortillas warm in een droge koekenpan en serveer de tortillas met knapperige tofu met de appelsalsa en eventueel een beetje sriracha. Eet smakelijk!

Laura-anne

Ik ben Laura-anne. Fotograaf, gek op plantaardig eten en op het ontdekken van nieuwe smaken en combinaties. Samen met Tim woon ik in een piepklein huisje (met een piepklein keukentje) vlak achter de duinen in Den Haag.

De kleine groene keuken is een project waarin ik mezelf uitdaag om een jaar lang wekelijks nieuwe recepten te proberen, te fotograferen en te delen.

In eerste instantie is dit project bedoeld als stok achter de deur voor mezelf, om een routine te hervinden die ik tijdens de coronacrisis een beetje ben kwijtgeraakt. Maar als ik jou tegelijkertijd van wat vegan inspiratie kan voorzien, dan is dat natuurlijk geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *